Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

A sosit toamna

Coboară-ncet din înălțimi un aer din ce în ce mai rece. Temperaturile, cu câteva grade mai puține decât acum câteva săptămâni, anunță prin răsuflarea lor răcoroasă prefacerile naturii care vor veni. În scurt timp, până și amintirea zilelor frumoase de vară vor fi alungate. Cerul senin, nepătat de nori colorați, se va murdări cu nori mari și gri, din care vor izvorî ploi reci și mohorâte.

Razele soarelui, încă vesele și zglobii, vor deveni din ce în ce mai palide. Privit de jos, din mijlocul naturii, discul de lumină și căldură binefăcătoare va apărea ca un soare cu dinți. Căldura sa nu va fi suficientă pentru a încălzi natura, motiv pentru care o neliniște friguroasă va pune stâpânire pe întreg cuprinsul.

Copacii își vor pierde mândrele straie verzi, înlocuindu-le cu haine triste galbe-maronii. Nici pe acestea nu le vor păstra pentru mult timp, căci vremea când crengile vor fi din nou golașe va sosi negreșit. Copacii vor fi lăsați în bătaia vântului, iar tremuratul lor va deveni o obișnuință. Fără protecția frunzelor, vântul va obliga copacii să se tânguie la nesfârșit cu șuierături stridente. Cei mai puțin puternici se vor închina măreției vântului, în timp ce cei mai puternici vor încerca să rămână în picioare, demni.

Iarba, parcă deja mai rară decât înainte, a început deja să se usuce și sa prindă pe alocuri o culoare gălbuie. Firișoarele verzi și semețe sunt pleoștite, ca niște ființe deprimate.

De undeva din copacii din jur, o frunză galbenă se desprinde fără să anunțe pe nimeni. Alunecă alene spre pământ, întârziind cât poate de mult să atingă solul. E primul semn că toamna e aici. S-a furișat pe nesimțite și se instalează cu arme și bageje peste întrega natură. E o chestiune de ore până când vestea venirii toamnei se va răspândi peste tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu