Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

luni, 5 noiembrie 2012

Părinţii mei

Sunt mândru de tatăl meu şi de mama mea. Amândoi sunt nişte părinţi calmi, mă ascultă de fiecare dată şi încearcă să fie alături de mine în tot ceea ce fac. 

Mama mea este o femeie înaltă, are părul lung şi negru. Are ochii mari şi albaştri şi o privire blândă, care mă calmează oricât de agitat aş fi. Atunci când vorbeşte, are o voce plăcută, dar care inspiră respect. Dintre părinţii mei, mama este cea care petrece cel mai mult timp cu mine. Dimineaţa mă duce în fiecare zi la şcoală, iar după terminarea orelor mă ia de la şcoală. De dimineaţa şi până seara este la fel de veselă şi plină de viaţă. Cred că nu am văzut-o niciodată tristă. În tot ceea ce întreprinde mama mea se implică şi pune suflet. Încă din primii ani de viaţă mi-a insuflat şi mie caracterul ei, astfel că în multe privinţe mă aseamăn cu ea. Chiar dacă uneori o mai supăr, ea încercă să mă dojenească, dar niciodată nu se supărare pe mine mai mult de câteva minute. Tot timpul mă iartă, iar pentru asta o iubesc foarte mult.

Tatăl meu este un bărbat înalt, de constituţie atletică, fiind o fire foarte sportivă. În tinereţe a practicat un sport de performanţă. El este un caracter foarte puternic, curajos, dar totodată şi foarte sufletist. Deşi mi-ar face foarte multă plăcere să petrec mai mult timp cu el, acest lucru nu este tot timpul posibil din cauza serviciului său. Prin natura meseriei, el face foarte multe deplasări, din acest motiv timpul pe care îl petrec cu el este mai redus. Chiar dacă este puţin mai sever decât mama, niciodată nu m-a certat mai mult decât era cazul. Deşi nu-mi spune în mod concret de multe ori, tatăl meu mă iubeşte foarte mult şi se asigură că nu-mi lipseşte nimic. El se bucură foarte mult să mă vadă bucuros şi mulţumit. În timpul liber obişnuiesc să joc cu el şah, iar el de fiecare dată mă lasă să câştig deşi este un jucător de şah redutabil.

Nu ştiu câţi copii pot afirma ca mine că au cei mai buni părinţi, dar în cazul meu este adevărat. Nici dacă aş putea, nu aş vrea să-i schimb cu alţi părinţi. Sunt exact aşa cum îmi doresc să fie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu