Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

vineri, 9 noiembrie 2012

Viata


Fiecare om traieste o aventura a sa. Toti traim aceeasi aventura si anume cea a vietii. In fiecare zi ni se intampla lucruri care de care mai spectaculoase.
Aceasta ne forteaza sa ne gandim ca toate lucrurile se intampla cu un sens si ca cineva ne ghideaza viata.
            Omul nu se multumeste doar cu prezentul,el se gandeste si la viitor.Sufletul omului,ca si trupul trebuie si el hranit.Faptele bune il hranesc iar cele rele il otravesc.
Omul isi doreste iubire,fericire,dar el ce ofera in schimb?
Ce dai,acelasi lucru primesti si tu.Atunci cand are iubire,trebuie sa o pretuiasca si sa o consolideze.Iubirea este ca o floare.Mai intai trebuie sadita,apoi udata,ingrihita pentru ca apoi sa dea viata altor flori.Dar aceasta necesita atentie permanenta.
 Fericirea....ea poate veni o data cu iubirea.Atunci cand iubim suntem veseli si facem fapte bune.Iar aceste fatpe se adauga la foile sufletului nostru.
Poate ca iubirea ne da aripi dar fiecare om trebuie sa stie sa zboare.
Antoine de Saint d’Expery spunea in “Micul Print ” ca “Limpede nu poti sa vezi decat cu inima.Ochii nu pot sa patrunda in miezul lucrurilor”.
            Nimeni nu poate gasi fericirea fara a privi cu inima lucrurile,dar nici fara a privi rational,folosind doar ochii.
Bucuria de a trai nu se regaseste in realizarile marete,in posesiile materiale ci este cea pe care o vedem in actele de toate zilele,in micile lucruri,in fericirile acelea prostesti de a te plimba pe strada aiurea, de a simti mirosurile pomilor infloriti sau a unei brutarii, de a te uita la un catel cum se joaca, la un copil, de a fii fizic langa oamenii pe care ii iubesti fara sa faci nimic special, doar sa fii acolo.
Viata trebuie luata in serios dar nu trebuie privita ca o drama dar nici ca un poem.
Trebuie sa privim lucrurile la justa lor importanta;sa nu le luam in seama sau in serios pe cele care n-au importanta si nici sa ne batem capul pentru cele care nu merita.
Si sa ne concentram asupra lucrurilor bune si frumoase pe care le avem in viata si nu asupra celor negative.
            Omul trebuie sa fie capabil sa inteleaga viata si ca atare sa o pretuiasca.Ca orice lucru viata are si ea prati bune si parti negre.Uneori, ne loveste atat de rau,incat nu credem ca ne vom mai ridica vreodata.Dar omul trebuie sa spere si sa se gandeasca ca dupa furtuna vine si vreme buna.
Ca atare ea poate fi considerata ca si vremea.Uneori e senina,alteori e intunecoasa.Noi toti trebuie sa tratam viata precum o floare, ca pe o minune ce trebuie pur si simplu iubita.Iubiti-va si traiti-va viata ca doar una aveti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu