Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

luni, 24 decembrie 2012

Iarna anotimpul cadourilor, decembrie luna cadourilor

Iarna este cel mai frumos anotimp. Pe lângă bucuria căderii primilor fulgi de nea şi a jocului în zăpadă, luna decembrie aduce şi multe cadouri.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie toţi copiii îl aşteaptă pe Moş Nicolae. Tradiţia spune că în această noapte, Moşul îi răsplăteşte pe toţi copiii cuminţi. Seara, înainte de culcare, copiii îşi curăţă cizmuliţele şi le lasă la uşă pentru ca Moş Nicolae să le umple cu cadouri. Pentru cei care au fost mai puţin cuminţi, Moş Nicola pune lângă cizmuliţe şi un băţ, care trebuie să le amintească copiilor că trebuie să fie cuminţi şi ascultători. Dimineaţa, după ce se trezesc, copiii găsesc în cizmuliţe daruri şi dulciuri din partea lui Moş Nicolae.

O altă sărbătoare de iarnă, mai îndrăgită decât prima, este Crăciunul. Înainte cu câteva zile de data de 25 decembrie, copiii împreună cu familia împodobesc bradul cu globuri, luminiţe şi beteală. După ce bradul este împodobit, crengile verzi ale bradului umplu casa de prospeţime, iar beculeţele cu lumini multicolore aduc în casă lumină şi culoare. În noapte de 24 spre 25 decembrie, atât copiii cât şi adulţii aşteaptă cu sufletul la gură venire lui Moş Crăciun. Pentru cei care sunt mai somnoroşi, întâlnirea cu Moş Crăciun este pe tărâmul viselor. Nici cei care rezistă până târziu nu reuşesc să-l întâlnească pe Moş, pentru că, şiret cum este, strecoară cadourile sub brad în cel mai mic moment de neatenţie. Dimineaţa cu toţii găsesc sub bradul frumos împodobit cadourile pe care şi le-au dorit, cerute moşului în scrisorile trimise la începutul iernii. Deschiderea cadourilor bucură pe fiecare membru al familie, astfel că întreaga casă se umple de veselie şi bună dispoziţie.

Ce frumoasă este luna decembrie, luna cadourilor şi a bucurie pentru toţi copiii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu