Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

luni, 24 decembrie 2012

Prima zi de iarnă la şcoală

A venit prima zăpadă. De la geamul clasei elevii privesc cum cad primii fulgi de nea. Copiii încep să discute între ei despre cum vor merge la săniuş şi cum vor face primul om de zăpadă din acest an. Mărimea fulgilor de zăpadă o impresionează şi pe doamna învăţătoare. Lecţia continuă exact pe aceeaşi temă: Prima zi de iarnă. Elevii citesc din carte poezia, dar din când în când mai aruncă câte o privire pe geam la fulgii de zăpadă care cad neîncetat.

În scurt timp toată curtea şcolii este acoperită de un strat alb de omăt. În pauză, elevii sunt încântaţi de frumuseţea albă care îi înconjoară şi aleargă prin curtea înzăpezită. Roşii în obraji, copiii încep să facă bulgări de zapăda şi să se bulgărească între ei. În scurt timp cu toţii sunt uzi de zăpada proaspătă, din cap până în picioare. 
Copiii se bucurau zgomotos de venirea iernii. Văzând bucuria şcolarilor, profesorii zâmbeau mulţumiţi de veselia lor.

La ieşirea din şcoală, elevii se îndreaptă grăbiţi spre casă. Toţi copii se gândesc doar la zăpadă. Nu peste mult timp vor face oameni de zăpadă, vor merge la săniuş şi se vor juca pe gheţuş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu