Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

sâmbătă, 23 februarie 2013

Dialog cu titlul În vizită la muzeul de istorie

În timpul vizitei la Muzeul de Istorie, aflaţi în faţa unui perete cu vitrine, în care sunt expuse mai multe arme, doi elevi discută:
- Ce sabie mare este expusă aici!
- Da, spuse Andrei. Îmi închipui că e şi foarte grea. Să vedem ce scrie pe cartonaşul explicativ de sub sabie.
- "Sabie din Moldova, secolul XV", citi cu voce tare Sebastian. Crezi că e sabia lui Ştefan cel Mare? întrebă copilul şi admiră cu respect minunăţia de sabie.
- Ar putea fi. Oricum, astfel trebuie să fi arătat şi sabia lui Ştefan. Dacă-mi aduc aminte bine, Ştefan cel Mare a trăit undeva între anii 1400 şi 1500. Se potriveşte cu secolul din descriere, completă Andrei. Îmi închipui că trebuie să fie grea!
- Cu siguranţă, aprobă Sebastian. Dar priveşte cât este de mare. Aproape cât mine! Crezi că ai putea să o ridici, îl întrebă pe Andrei.
- Nu cred că aş putea. Unde mai pui că era ţinută într-o mână. În acelaşi timp, luptătorii trebuiau să ţină cu o mână frâiele calului. 
- Înseamnă că cei care luptau atunci erau foarte puternici, spuse Sebastian. Cred că astăzi oamenii nu mai sunt atât de puternici. 
- Aşa e. Hai să mergem mai departe. Uite colo şi un scut, la fel de mare şi greu. Să vedem din ce perioadă e acesta.
- Haide, sunt şi eu curios, zise Sebastian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu