Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

joi, 7 martie 2013

Compunere - Oamenii iluştri modele şi exemple pentru copii

Fiecare copil are nevoie de exemple şi modele în viaţă. Din totdeauna oamenii au avut nevoie de astfel de modele şi exemple. La început acest rol era jucat de eroii de basm şi de legendă, din vremuri apuse, personaje pomenite în poveşti sau istorisiri. Odată cu trecerea timpului, aceşti eroi au fost înlocuiţi cu figuri reprezentative pentru lumea în care trăim - personaje ilustre ale timpurilor noastre. Fără aceste exemple copiii nu ar putea afla care sunt valorile societăţii în care trăim şi nu ar şti care sunt metodele şi căile de urmat pentru a atinge succesul sau recunoaşterea celorlalţi. Oamenii iluştri, prin biografiile care reflectă realizările lor, sunt exemple pozitive pentru fiecare copil, exemple fără de care copiii nu ar putea ajunge adulţi responsabili.

Un aspect negativ al biografiilor oamenilor iluştri este faptul că ar putea fi înţelese greşit. Fiecare personaj ilustru a avut drumul său în viaţă, un drum mai greu sau mai uşor, dar mereu diferit. Copiii ar putea înţelege că urmarea întocmai a paşilor pe care i-a făcut acea personalitate ilustră sunt suficienţi pentru a atinge succesul. Ori acest lucru este greşit. Educaţia, perseverenţa şi voinţa sunt paşii care trebuie urmaţi pentru a atinge succesul, nu simpla citire şi aplicare a lucrurilor întâlnite în biografiile oamenilor iluştri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu