Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

joi, 7 martie 2013

Compunere - În excursie la grădina zoologică

Sâmbătă am fost cu părinţii în excursie la grădina zoologică. Am vrut să vedem animalele sălbatice, din diferite colţuri ale planetei. La intrarea în grădina zoologică era o pancardă mare pe care scria Zoo. Am cumpărat bilete şi am intrat printr-o poartă strâmtă, unul câte unul. 

Înăuntru erau mai multe alei mărginite de copaci şi de cuşti în care locuiesc animale sălbatice. Primul animal sălbatic pe care l-am văzut în gradina zoologică a fost leul. Regele animalelor, leul, veghea semeţ, nepăsător mulţimea de oameni care se perinda în jurul regatului său. Lângă cuşca leului se află cuşca în care locuieşte pantera neagră. Seamănă cu o pisică mare şi fioroasă dar mie nu mi-a fost deloc frică de ea. Am mers apoi spre clădirea în care locuiesc maimuţele. Maimuţele mi-au părut foarte inteligente, prietenoase şi sociabile. 

Pe urmă, am mers şi am văzut şi elefantul. Avea o trompă groasă, lungă şi colţi mari, albi din fildeş. A urmat cămila cu două cocoaşe. Am aflat că trăieşte în deşertul Sahara din Africa de nord şi în Asia, iar în cele două cocoaşe îşi păstreză apă pentru a nu suferi de sete. După aceea, ne-am îndreptat către restul de cuşti. În grădina zoologică îşi mai au casa un urs brun, doi tigrii, o haită de lupi, câteva zebre, 2 cai si câţiva ponei.

Am mers şi în pavilionul cu păsări, viu colorate si foarte gălăgioase. Am văzut păsări flamingo, pelicani, berze, gâşte şi raţe sălbatice, papagali, toate într-o continuă gâlceavă. M-a impresionat vulturul cel pleşuv, maiestuos, cocoţat pe o creangă. Semeţ, părea că nu este conştient de captivitatea în care se află în gradina zoologică.

Mi-aş fi dorit să vad şi un urs polar, pinguini, canguri şi o capră neagră. Dar nu existau în această gradină zoologică. Tata mi-a promis că în vacanţa de iarnă vom merge să vedem şi alte parcuri zoo. 

Mi-a plăcut mult excursia la gradina zoologică. Am văzut şi am învăţat multe lucruri despre animalele sălbatice. De-abia aştept să vină vacanţa de iarnă să merg iarăşi la gradina zoologică.

5 comentarii:

  1. frumoasa compunerea ... una despre lubi albi as vrea si eu:):D;)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e prea cine stie ce...adica la o olimpiada nu poti face atatea randuri nici macar intr-o compunere daca ca tema....plea multa lalaiala

    RăspundețiȘtergere
  3. faina compunere am avut nevoie de ea la scoala

    RăspundețiȘtergere